Ballett

Ballettklassene er generelt bygget opp med øvelser ved barren, uttøyning, deretter øvelser i senter, og over gulvet. Til slutt øver man på koreografi eller kombinasjoner.

Klassene er inndelt etter nivå, men en nybegynner på f.eks. 10 år kan begynne på ballett 2. Læreren vil fortelle deg når du er klar til å flytte opp til neste nivå.

Ballett 1

Ballett 1 er en nybegynnerklasse for de aller minste, fra ca. 5 år. Dette er en fin og leken introduksjon til dans, der barna blir kjent med elementære ballettuttrykk og bevegelser. De lærer disiplin, men får i tillegg mulighet til å være kreative og danse fritt. Klassen varer 45 min, og er en gang i uken.

Ballett 2

I ballett 2 bruker vi tid på øvelse ved barren, i senter og over gulvet. Barna lærer flere ballettuttrykk og det blir lagt stor vekt på koordinasjon, plassering og riktig bruk av turn-out. Ballett  2 er fra ca. 8 år og oppover. Ballett 2 har to treninger i uken.

Ballett 3

Ballett 3 er fra ca. 12 år. Her er nivået høyere og det forventes at en viss grunnteknikk er på plass. Tåspiss-dans kan bli introdusert, dersom eleven er klar for dette. Danselæreren evaluerer elevene fortløpende og vil gi beskjed når det er på tide å kjøpe tåspiss-sko. Ballett 3 trener 3 ganger i uken.